top of page

תחזית הריבית לשנת 2014

ריבית בנק ישראל ששיעורה 1% בלבד, נובעת ממגמות מנוגדות בתחומים הבאים:

 

  1. ההתאוששות בכלכלה העולמית החלה ולראייה הבנק המרכזי האמריקאי מקטין את ההתערבות שלו בשוק אגרות החוב כשבפועל זה דומה להעלאת ריבית לטווח ארוך.

  2. ישראל היא מדינה בעלת היקף נרחב של מסחר בינלאומי, המושפעת מהצמיחה העולמית, לפיכך אנו מצפים לשיעור צמיחה של כ 4% בתל"ג של ישראל בשנה זו.

  3. ראיה נוספת להתרחבות הכלכלית היא מגמת הירידה בשיעור האבטלה שהגיעה בסוף שנת 2013 לשיעור של 5.5% ושיעור ההשתתפות בעבודה מכלל האוכלוסייה בגיל המתאים הוא כ- 64%.

  4. ציפיות האינפלציה והאינפלציה בפועל נשארה בתחום היעד של כשני אחוזים. בשלושת החודשים הקרובים צפויה אינפלציה אפס.

  5. שער החליפין של הדולר התייצב ברמה של 3.5 ₪ לדולר כך שהייצוא ללא גז לא ייפגע יותר מירידת שער הדולר. אם שער החליפין היה ממשיך לרדת, כנראה הייתה מתקבלת החלטה להוריד ברבע אחוז את שער הריבית על מנת למנוע פגיעה נוספת בייצוא, אך במקרה זה מחירי הדיור היו ממשיכים לעלות , וכך הרשויות היו ממשיכות לנפח את מחירי הנכסים בעזרת ריבית נמוכה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מבלי לגרוע מהאמור לעיל ,הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרות אינפורמציה בלבד ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או אחזקה של נכסי השקעה המתוארים בניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. המידע המופיע בדוח אינו מתיימר לכלול את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. חברת קבוצת אביר ייעוץ בע“מ, עובדיה, נושאי המשרה בה ובעלי מניותיה לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בניתוח זה.

מאת פרופ' רפי אלדור, ינואר 2014

לסיכום:

להערכתי, אם רוצים להקטין את שיעור האטרקטיביות של המטבע הישראלי אזי יש לפעול להורדת ריבית נוספת. אטרקטיביות זו נובעת מההפרש בין הריבית השקלית לריבית הדולרית. ככל שהריבית השקלית יותר נמוכה נוטים להשקיע פחות בשקל, ככל שהריבית יותר גבוהה השקל מתחזק והתמורות בשקלים מהייצוא יורדת (פגיעה בייצוא).

כל הזכויות שמורות לקבוצת אביר יעוץ (2006) בע"מ

  • w-facebook
  • LinkedIn Clean

©  2006 ABIR consulting group inc.

bottom of page